En ferie for livet

Rejser til Vietnam

Vietnam

NYT! Pr 1. januar 2023 har jeg indgået et samarbejde med Stay Local. Stay Local, som er medlem af Rejsegarantifonden, sælger nu turene, og jeg er tilknyttet som konsulent, så vi sammen kan give jer gæster den bedste oplevelse på jeres tur til Asien. Derfor vil alle forslag til ture føre jer videre til Stay Locals hjemmeside.

 

Vietnam har grænser til Cambodia, Laos og Kina og byder på mange slags destinationer. Sydpå er landet fladt og Mekon floden har sin udmunding i Mekong Delta. Oppe nordpå er der mere højland og mulighed for bl.a. trekking ture.

Der bor godt 96 mio i Vietnam, og næsten 82% er registreret uden religion og af resten er 8% buddister, 6% katolske og de sidste tilhører andre religioner.

Vietnam byder på mange spændende oplevelser. I syd kan man besøge Mekong deltaet enten på dagsture eller på overnatning og komme ud og bo med de lokale og opleve deres hverdag. I det centrale Vietnam er Hoi An en helt speciel oplevelse med sine små hyggelige gader og unikke atmosfære. Derudover kan man besøge Hue, hvor man kan besøge forskellige kejseres mausoleer. Oppe nordpå kan man besøge Hanoi, tage på overnatning i Halong Bay med de mest fantastiske kalksten klipper ude i vandet eller trekke i Sapas højland, som er kendt for smukke risterrasser.

Vietnameserne er et meget venligt folkefærd, hvilket gør det nemt at rejse igennem landet.

 

Vietnams historie 
Vietnam blev en del af det franske Indokina i 1887 og forblev det til efter 2. Verdenskrig, hvor Frankrig blev ved med at styre det frem til 1954, hvor franskmændene blev slået af Ho Chi Minhs kommunistiske styrker. Vietnam blev herefter delt i 2 – det kommunistiske i nord og det anti-kommunistiske i syd. Op igennem 60’erne støttede USA det anti-kommunistiske syd og det kom til en frygtelig krig mellem nord og syd som kostede mange menneskelig, og som endte med sejr til nord Vietnam i 1975.

I tiden derefter var Vietnam delvist isoleret frem til 1986, hvor regeringen begyndte at åbne op for reformer og økonomisk frihed. Landet er stadig kommunistisk styret, men der tages hele tiden skridt i den rigtige retning for at forbedre levevilkårene og rettigheder for vietnameserne.