En ferie for livet

Vietnam – nord til syd på 9 dage

Vietnam – nord til syd på 9 dage

Destination: Hanoi, Halong Bay, Ho Chi Minh, Mekong

Varighed: 9 dage

Turen gennem Vietnam giver et væld af oplevelser af landet på nærmeste hold. Oplev pulserende byliv og historie i Hanoi og spektakulær natur med det grønne vand og kalkstensformationerne ved Halong Bay. Herefter går turen videre til Ho Chi Minh, hvor man ser byen, inden turen går til Mekong deltaet for at opleve den vietnamesiske hverdag på nærmeste hold, når man bor på et homestay. Turen slutter i Ho Chi Minh.

Dag 1

Ankomst Hanoi

Ved ankomst til Hanoi, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til et centralt beliggende hotel. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer. Den er hyggelig og grøn, her er store skyggefulde træer, mange små og store parker samt smukke franske palæer. Især den gamle bydel er charmerende med Hoan Kiem Søen, de smalle stræder og duften af friskbagte baguettes.

Dag 2

Hanoi Sightseeing

Efter morgenmaden på hotellet bliver I hentet af en engelsktalende guide. I besøger Ho Chi Minhs Mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til beundring og minde om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne. Herfra går turen videre til præsidentpaladset, der oprindeligt blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina. I besøger Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod Sydvietnam blev lagt og går videre ned til en af byens mest berømte pagoder “En-søjle-pagoden”, der blev grundlagt i 1049 af kong Ly Thai To. Pagoden er bygget til ære for den barmhjertige gudinde (Quan Am), der fortalte ham, at han ville få en søn og dermed en arvtager. I kører til det fredfyldte Litteratur tempel, der blev grundlagt i år 1070 af kong Le Thanh Tong til ære for Konfucius. Seks år senere blev Vietnams første universitet bygget bagved Templet. Med en eksamen herfra kunne de dygtigste se frem til et liv som mandariner for kongen.

Om eftermiddagen kører I til den smukke West Lake og den fredsfyldte Tran Quoc pagode fra 1639. Turen går videre til Det Etnografiske Museum, hvor I kommer til at lære lidt om de 54 forskellige etniske gruppe i Vietnam. I slutter af med at besøg Hoan Kiem lake og en kort gåtur i hovedstadens livlige gamle kvarter og ender ved hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Dag 3

Hanoi til Halong Bay

Afgang om morgenen kl. ca. 7.30-8.30 fra hotellet i Hanoi med air-con minibus til Halong City. På vejen vil der være et kort stop i et keramik-og broderi værksted i Hai Duong. Efter velkomst drink ved ankomsten til Halong City går I ombord på en smuk træbåd, hvor I spiser frokost. Om eftermiddagen bliver I sejlet ud i Halong bugtens grønne vand, der reflekterer de flotte kalkstensformationer. Båden sejler mod Ti-Top-øen, hvor der er mulighed for en trekking tur op ad toppen af øen, en svømmetur ved Ti-Top stranden eller at sejle afsted i kajak mod Luon-hulen og videre til Skildpadde-øen.

Dag 4

Halong Bay til Hanoi

For de friske er der mulighed for at springe i vandet og tage sig en lille svømmetur fra morgenstunden af. Imens I nyder morgenmad, sejler båden videre. Undervejs besøger I en af de 3 mest imponerende grotter i område (Sung Sot, Thien Cung eller Dau Go), I får mulighed for – via trapper – at gå op på toppen af grotten, hvorfra I har en fantastisk udsigt over bugten. Herefter har I mulighed for deltage i en cooking class, og I spiser frokost ombord, inden båden sejler vi tilbage til Halong City. Herfra kører I med bus tilbage til Hanoi, hvor I ankommer ca. kl. 17.00.

Dag 5

Hanoi til Ho Chi Minh/Saigon

Efter morgenmaden forlader I Hanoi og kører til lufthavnen for at flyve til Saigon. Ved ankomst bliver I hentet og kørt til hotellet.

Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 indtil 1975. Og med sine ca. 10 millioner indbyggere er Saigon Vietnam største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. Saigon er en moderne og smart by med mange højhuse, der summer af liv næsen hele døgnet.

Dag 6

Saigon / Ho Chi Minh til Anbinh Island

Efter morgenmaden tager I på byrundtur. I besøger blandt andet Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads for den sydvietnamesiske præsident. Det var her en nordvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten, og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident. I lægger vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen. Efter frokost kører I til byens største marked, Ben Thanh marked. I slutter turen med at besøge en virksomhed, der fremstiller lakarbejde. Midt på eftermiddagen kører I til Mekongområdet. Området er Vietnams riskammer, hvor man høster ris 2-3 gange om året.

I overnatter under rene (seng med madras, håndklæde, varmt brusebad osv.), men simple forhold i et traditionelt vietnamesisk hjem på An Binh Island.

Dag 7

Anbinh Island

Vietnam er kendt for et smagfuldt og varieret køkken, og i dag står den på madlavningskursus med ms Dao som kokkeinstruktør. Efter morgenmaden går I sammen med Ms Dao på det lokale marked og får en introduktion til nogle af de ingredienser, som anvendes i vietnamesisk mad, bl.a. fiskesovsen (Nuoc mam) som bruges i stort set al madlavning. Efter markedsbesøget sejler I ned ad den travle Mekong flod og ind i de mindre kanaler (der er mulighed for at sejle med robåde, som er helt special oplevelse), hvor vi kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv. I besøger flere små familieforetagender, der producerer bl.a. kokos-slik og popkorn, der lavet af ris. I oplever også Mekong flodens flydende markeder med husbåde og longtailbåde fyldt med friske og farvestrålende frugter og grøntsager.

Om aften vil Ms Dao og familien lære jer at lave et par vietnamesiske retter, som I spiser bagefter.

Dag 8

Anbinh Island til Saigon / Ho Chi Minh

Efter morgenmaden sætter I jer på cyklerne og kører på opdagelse på An Binh Island.

Glade smil og vinkende børn er hyppige syn her i området, og en cykeltur er den helt rigtige måde at komme tæt på livet i Mekong-deltaet. Midt på formiddagen siger I farvel til familien og kører tilbage til Saigon.

Dag 9

Afrejse Saigon / Ho Chi Minh

Dagen er til fri disposition, til I køres til lufthavnen.