En ferie for livet

Vietnam

Klima og vejr

Vietnam har tropisk klima i den sydlige del og den nordlige del har et klima præget af monsunen, hvor regntiden er varm og våd fra maj til september og varm og tør fra oktober til april.

Den centrale del af Vietnam omkrig Danang og Hoi An har regntid fra september til januar.

I den nordlige del kan temperaturerne svinge fra 16 til 30 grader over året, mens den sydlige del har mere konstante temperaturer omkring 26 til 30 grader hele året.

Vaccinationer

Det anbefales, at rådføre sig med sin læge om hvilke vaccinationer, der anbefalet, inden man rejser til Vietnam.

Visum og pas

Danske statsborgere er fritaget for visum i op til 15 dage, hvis følgende er overholdt:

  1. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedato.
  2. Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse inden for de 15 dage fra indrejsedatoen.
  3. Der skal være gået minimum 30 dage siden udrejsen fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold. (Ønskes genindrejse tidligere end 30 dage fra et eventuelt tidligere visumfrit ophold, skal der søges om visum).

Ved længere ophold, venligst læs Udenrigsministeriets vejledning her.

Valuta

Den vietnamesiske møntfod hedder Dong (VND). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag. Den mest brugte valuta i Vietnam er US dollar (USD), så det anbefales at have dollars med også i kontanter.

Man kan bruge Visa, Master, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Man kan hæve USD i hæveautomater (ATMs). Det er en god  idé at have nogle små USD sedler med til at betale måltider og taxa osv, da de lokale ofte foretrækker betaling kontant og ikke altid kan give tilbage på større sedler.

Andet

Stikkontakter har to huller og passer til de stik, man bruger i Danmark og der bruges 220V (dog er der enkelte steder langt ud på landet hvor de bruer 110 V).