En ferie for livet

Malaysia og Borneo

Klima og vejr

Malaysia har et tropisk klima og kan besøges hele året. Luftfugtigheden ligger mellem 60% og 90% året rundt, og temperaturen er sjældent under 25 grader og når normalt op til 32-33 grader i løbet af dagen. Dog svinger dette afhængigt af, om man er ved kysten, inde i junglen eller oppe i højlandet.

 

Man snakker ikke om årstider i Malaysia, men om tør- eller regntid. Der kan dog stadig forekomme regn i tørtiden og dage uden regn i regntiden.

 

Regntiden strækker sig fra september til marts, dog regner det sjældent hele dagen. Ofte kommer der en kraftig regnbyge, som varer fra 10 minutter til et par timer.

 

Dog er der på østkysten af Malaysia monsun tid fra oktober til slutningen af februar, så derfor kan man ikke rejse til øerne der i den periode. Det er f.eks. Redang og Perhentian Islands.

Visum og pas

Danske turister får 90 dages visum ved indrejse til Malaysia. Dette koster ikke noget.

For at komme ind i Malaysia, skal man have et pas, som er gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsedatoen.

Vaccinationer

Det anbefales at rådføre sig med sin læge om hvilke vaccinationer, der anbefalet, inden man rejser til Malaysia.

Valuta

Den malaysiske møntfod hedder Ringgit (forkortet MYR). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag.

At rejse i Malaysia

Malaysia er et nemt land at komme rundt i. Det anbefales, at man booker transport og ikke kører selv, med mindre man har erfaring med venstrekørsel og kørsel generelt i Asien. Trafikken – især i storbyerne – kan for udefrakommende godt virke kaotisk, og skiltning er nogle gange ikke eksisterende.

 

For at komme rundt i de større byer, kan man med fordel bruge enten Uber eller GrabTaxi, som er pålidelige muligheder for at blive transporteret fra A til B.

 

Rejsebureauer har pligt til at anvende specielt godkendte busser og minivans til transport af turister. Disse køretøjer kontrolleres løbende.

 

Brug af offentlig transport til at rejse over længere afstande anbefales ikke, da man ikke kan være sikker på, at køretøjerne er løbende kontrolleret.

 

Man kan med fordel flyve rundt. Der er mange lavprisselskaber og selskaber, som dækker hele Malaysia.