En ferie for livet

Cambodia

Cambodia

Jeg er tilknyttet som konsulent ved Verdensrejser ApS, hvis rejser dækkes i Rejsegarantifonden gennem Billetkontoret.

 

Cambodia et af de mest spændende lande i Sydøstasien. Her finder man stadig orientens mystik og man møder et gæstfrit og traditionsrigt folk.
Det er kun indenfor de senere årtier at landet har været åbent for turister, og mange kommer til Cambodia for at opleve de fantastiske bygningsværker og kulturen.

Landet ligger med grænser op til Thailand, Vietnam og Laos.

Mest kendt er imponerende tempelkomplekser Angkor Wat, som tiltrækker sig størst opmærksomhed. Dog er hovedstaden Phnom Pehn er bestemt også seværdig. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil.

​Cambodias ydmyge og nysgerrige befolkning bidrager til en unik oplevelse og fascination af dette land, som har måtte rejse sig efter Pol Pots frygtelige handlinger. Enhver, der rejser til Cambodia, bør lægge turen forbi Killing Fields for at forstå og imponeres over hvor meget dette rolige folkefærd har måtte kæmpe sig tilbage.

Cambodias historie 
Kongeriget Campuchia var en af hovedområderne i det tidligere Khmer rige.
Kongeriget var en stormagt i Sydøstasien (800 – 1200-tallet), der regerede over store områder af det nuværende Vietnam, Laos, Burma og Thailand.

Senere i historien, har Cambodia været en fransk koloni, men blev erklæret uafhængig fra Frankrig den 9 november 1953.

En skygge i landes historie, og som det desværre nok mest er kendt for, er den uhyggelige periode under Pol Pot regimet eller Khmer Rouge fra 1975 til 1979. I perioden udslettede Pol Pot en tredjedel af befolkningen, primært akademikere og andre af landets fremtrædende befolkningsgrupper, der ikke var på Pol Pots side. Derudover blev en del bygninger og statuer også ødelagt. I Phnom Penh kan man lære om denne del af historien på nært hold ved at besøge de berømte Killing Fields og Torturmuseet, Toul Sleng.

 

Befolkningen

Cambodia har en befolkning på ca 15 mio. indbyggere. Heraf bor ca 1,5 mio. i hovedstaden Phnom Penh. Omkring 90% af befolkningen er khmerer, 5% vietnamesere, 1% kinesere og 4% andre. Heraf er 95% buddhister og 5% andre.