En ferie for livet

Cambodia

Klima og vejr

Cambodia har tropisk klima.  Året kan deles ind i to sæsoner, regntiden og tørtiden (som kan deles i den kold periode og en varm periode).

Den tørre og ”koldere” sæson ligger fra november og frem til februar, hvor temperaturerne ligger på 18-28 °C.

Den tørre og varme sæson går fra marts til maj med temperaturer fra 29-38 °C. Regntiden strækker sig fra perioden fra juli til oktober, hvor temperaturerne ligger på 28-35 °C. Det er dog sjældent at det regner hele dagen.

Vaccinationer

Det anbefales at rådføre sig med sin læge om, hvilke vaccinationer der anbefales, inden man rejser til Cambodia.

Visum og pas

For at rejse ind i Cambodia skal man have et visum. Du får turistvisum ved indrejse i lufthavnen i Phnom Penh, Siem Reap og ved grænseovergangene mellem Cambodia, Thailand og Vietnam.

Hvis man skal ind Grænseovergangene mellem Cambodia og Laos kan alene benyttes, hvis man har fået visum på forhånd.
Visummet koster ca. 20-30 USD og gælder for ophold op til 30 dage.

Du kan også søge online om visum her. Husk at tage to kopier med af dit visum, når du rejser. Du skal bruge den anden kopi, når du rejser ud af Cambodia.

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejsedatoen.

Valuta

Den cambidianske møntfod hedder Riel (KHR). Tjek venligst konverteringstabeller for at se hvad kursen er i dag Den mest brugte valuta i Cambodia er US dollar (USD)

Man kan bruge Visa, Master, Diners og American Express til betaling på de fleste hoteller, større restauranter og i visse butikker.

Man kan hæve USD i hæveautomater (ATMs). Det er en god  idé, at have nogle små USD sedler med til at betale måltider og taxa osv, da de lokale ofte foretrækker betaling kontant og ikke altid kan give tilbage på større sedler.

Andet

Det anbefales, at man ikke drikker vandet fra hanerne og heller ikke børster tænder i det. Brug i stedet det flaskevand, der udleveres på hotellet eller køb dit eget.

Der bruges 220V og stikkontakterne passer til de stik, man bruger i Danmark.

Cambodianerne er et ydmygt folkefærd. Venligst respekter dette ved at undgå påklædning med bare skuldre (spaghetti stropper) og for korte shorts/nederdele. T-shirts og knælange shorts (gerne under knæene) er at foretrække.