En ferie for livet

Cambodia – 10 dages Rundrejse

Cambodia – 10 dages Rundrejse

Destination:  Cambodia

Varighed: 10 dage

 

I oplever Cambodias største seværdigheder i Phnom Penh og Siem Reap, livlige flydende landsbyer på Tonle Sap søen, de storslåede templer ved Angkor Wat. Det er en aktiv ferie med små cykelture og nogle lette trekkingure. I færdes på cykel gennem skønne naturomgivelser med floder, bjerge, gennem uberørte landsbyer, der omkranses af grønne maleriske rismarker og sukkerpalmer.

 

På turen har I chancen for at komme helt ind på livet af ”den almindelige Cambodianer”,  når I besøger en cambodiansk familie og spiser aftensmad hos dem.

Dag 1

Ankomst til Phnom Penh

Ved ankomsten til Phnom Penh, bliver I kørt til hotellet.

Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil.

Dag 2

Phnom Penh byrundtur

I dag får I et indblik i Cambodias nyere historie, når I besøger Toul sleng-museet, hvor Khmer Rouge regimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte i hundredtusindvis af cambodjanere i perioden 1975 til 1978. Da Pol Pot tog magten i 1975 i Cambodia, blev der erklæret for år 0.

Senere besøger I ”Killing Fields” – den tidligere udryddelseslejr lige udenfor byen – i dag et museum og mindested for ofrene.

Efter frokost besøger tager I på en byrundtur. I indleder med at besøge det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge, Norodom Sihamoni bor. I samme område finder I sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølv-fliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget. I kommer ligeledes forbi Independence Monument og Wat Phnom, her findes man mange aber. I slutter dagen med at besøge en af de store marked, inden I kører tilbage til hotellet.

Dag 3

Phnom Penh

Dagen er til fri disposition i Phnom Penh. Besøg nogle af de hyggelige cafeer i byen eller gå på opdagelse i en af de mange butikker, som støtter gadebørnene i Cambodia.

Dag 4

Phnom Penh – Battambang

Efter morgenmad kører I til Battambang. Der er Cambodias næststørste by. Byen byder på noget af de bedst bevarede bygningsværker fra kolonitiden. Men inden I når så langt, bliver der dog gjort et par stop undervejs og første stop er guldsmede landsbyen, den tidligere hovedstad Udong, der ligger 45 km fra Phnom Penh, Andoung Rossey, som er kendt for deres mange pottemagere. Der bliver også tid til et besøg i et privat hjem, hvor I får et indblik i deres liv og hverdag. I fortsætter til Kompong Luong flydende landsby. I tager med båd for at observere dagliglivet på Tonle Sap søen. Søen er Sydøstasiens største ferskvandssø, i den tørre tid 140 gange 32 km og i regntiden, når vandet presses op fra Mekong og bifloderne, 13 gange større. Under sejltur passerer I flydende landsbyer, hvor I kommer tæt på de lokale folks hverdagsliv.

I ankommer sidst på dagen til Battambang.

Dag 5

Battambang

I dag skal I udforske den fantastiske natur i Battambang og omkring liggende område. I starter dagen med at køre 12 km via National Road 57 til Phnom Sampeu, der betyder “Ship Mountain” på grund af sin karakteristiske form. I får mulighed for – via ca. 500 trapper – at gå op på toppen af bjerget, hvorfra I har en fantastisk udsigt over rismarker og sukkerpalmer. På vej op til toppen ser I bl.a. en kæmpe Buddha-statue og et tempel op i toppen. Turen går videre til Killing Cave, hvor man vil blive mindet om det berygtede Khmer Rouge rædselsregime.

 

Midt på dagen kører I ud til Kamping Buy søen. Det er en smuk køretur, hvor I kører gennem rismarker og små landsbyer. Omkring kl.13.00 er der tid til at nyde en medbragt picnic frokost. Efter en dejlig frokost besøger I Wat Kor landsby, kendt for sine gamle khmerhuse. Herfra går turen videre Phnom Banon vingården, der er muligheder for at smage lokal cambodianske cognac, brandy osv. Bagefter kigger I på flagermus, der lever på træerne langs Stung Sangke floden, inden I kører tilbage til hotellet.

Dag 6

Battambang – Siem Reap

 

Efter morgenmad sætter I jer på cyklerne og begiver jer ud i de landlige omgivelser omkring Battambang, hvor I kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv. I cykler videre til Odambong landsby, hvorfra skal I på tur med Bamboo Train, der består af en bambusplatform påsat en mindre motor. Toget kører på den gamle togbane og bliver brugt til at transportere folk og gods langs jernbanen.

 

Midt på dagen forlader I Battambang og forsætter rejsen med bus mod til tempelbyen, Siem Riep. Ved ankomst checker I ind på hotellet. Om aften besøger I et lokalt Khmer hjem for at lære et par ord khmer, deres kultur og se hvordan de bor. I spiser aftensmad hos dem, inden I tager tilbage til hotellet.

Dag 7

Siem Reap

Dagen er til fri disposition i Siem Reap. Tag en tuc tuc til markedet i centrum af  byen eller gå en tur langs floden.

Dag 8

Siem Reap – Angkor – templerne

Hele dagen er afsat til at opleve de fantastiske templer i khmerernes gamle hovedstad Angkor. Herfra regerede skiftende konger fra det 9. til det 14. århundrede et mægtigt rige. I cykler ca. 45 minutter til Angkor området. I besøger bl.a. angkor Thom, Bayon, Baphoun, Ta Prohm, elefanternes terrasse, basei chamkrong, leper king terrasse, royal enclosure samt Phimeanakas.

Om eftermiddagen besøger I verdens største tempelkompleks, Angkor Wat. I kommer forbi Phnom Bakheng-templet inden I cykler tilbage til byen. Vejene er flade og ligger skyggefulde under de store jungletræer. I slutter dagen med en velfortjent omgang dejlig Khmer fodmassage på hjørnet af pub street, hvor der findes mange hyggelige barer og restauranter.

Dag 9

Siem Reap – Cykeltur på landet

Efter morgenmaden besøger I Les Chantiers Ecoles – Det er en skole, hvor fattige unge mennesker har mulighed for at til lære sig forskellige håndværkmæssige kvalifikationer.

I cykler videre ud af for at besøge et par landsbyer. Undervejs besøger I en folkeskole og lærer lidt om Cambodia’s skolesystem. I lægger også vejen forbi en moderne Khmer tempel. I ser mange glade smil og vinkende børn samt unge menneskers forsøg på at fange fisk på floden.

Dag 10

Siem Reap – afrejse

Dagen er til fri disposition, indtil det er tid til at I kører til lufthavnen.